2013-03-04

En pojke och hans själ

Vem är han? Pojken som tittar så misstroget och ganska sorgset på världen. Ett fint ansikte, med känsliga drag. Med ett uttryck av instängt trots.

Vi sa någon gång att vi inte skulle sälja våra själar. Numera lyder cynismen: Sälj din själ - men dyrt! Eller den här: "Snälla flickor kommer till himlen, vi andra kan gå hur långt som helst". Jag kände en som antog den devisen. Hon dog vi fyrtio i en dykolycka. Kanske, men bara kanske, för allvetandet är skit, dog hon i ett förhastat försök att vara lika häftig som sin pojkvän. Grumligt vatten bubblade upp, hon tappade all känsla för riktningar.

Jag undrar när pojken ovan, med det fina ansiktet, förvandlades till en dyr själ, som gick hur långt som helst. Över huvudet på sitt folk, och hand i hand med tidens största utsugar-oligarker? Har också han tappat all känsla för riktningar? Och är det sant att pengar+makt kan förstöra allt: Familjer, vänskap, arbetsplatser, bostäder, sjukhus, ja - hela nationer. Ja, det är sant. Watch it happen every day on the news.
Lille Vladimir med det sorgsna fejset - vart går du?

(Idag firar hans anhängare maktens vinnare. Alice Miller skulle ha begripit mer om honom än de gör. Och så Här skriver Freedom World om Putins Ryssland).

Inga kommentarer :