2005-05-19

Lindas förunderliga blogg

Linda Skugges blogg är verkligen bisarr och rolig, på ett annat sätt än hennes krönikor har varit på länge.
Det där hon skrev om Anders Paulrud till exempel. Det är både elakt och möjligtvis också träffande skrivet om Anders Paulrud, som hon inte gillar något vidare (fast hon läser uppenbarligen gärna hans senaste bok). Men i förbifarten säger hon ju också (oavsiktligt?) en hel del om sig själv och sitt äktenskap. Jag citerar:
"Jag måste skriva lite om Anders Paulruds bok Kärleken till Sofia Karlsson. Den där Sofia Karlsson som han är så kåt på är den värsta typ av brud jag vet. Som ska ha långa samtal och dricka vin och bli kåt. Jag hatar kåta människor."
Okej, om man hatar kåta människor, betyder det omvänt att man älskar frigida människor? Sedan ifrågasätter hon att huvudpersonen Anders och Sofia Karlsson har långa samtal, på det sätt som tydligen återges i boken. Linda igen:
"Jag säger mest: Kan du bädda sängen. Och gå ut med skräpet. Och i morron lämnar nu [sic] och jag hämtar.
Du förundrar mig inte längre. Finns det verkligen tjejer som säger så? På riktigt?"
Linda beskriver ju ett äktenskap (sitt eget) där huvudpersonerna inte längre pratar med varandra. Jättebra va? Men bloggen är fin.
P.S. Jag är inte alls ute efter att dissa Linda, faktiskt, jag gör bara en liten närläsning av hennes notering från den 17 maj, kan inte låta bli. Jag har faktiskt börjat gilla henne igen sedan hon gav ut "Men mest av allt vill jag hångla med nån" - hon passar bäst i dagboksform. Men återigen, om man vill hångla med nån till varje pris, men hatar kåta människor, är man inte en levande självmotsägelse då?

4 kommentarer :

Helena sa...

Jag tror inte Linda Skugge är så helt genomtänkt i det hon skriver ... Hon är väl mest ute efter att förenkla och provocera och väcka uppmärksamhet på gammalt hederligt kvällstidningsmanér.

Anonym sa...

Håller med Helena. Linda Skugge har nästan blivit en parodi på sig själv. Förutsägbara åsikter formulerade på ett förutsägbart sätt. U

John Eje Thelin sa...

Hon är bara en neurotisk stackare som har haft tillräcklig drivkraft att "bli känd", och nu vet hon inte vad hon ska göra, eftersom hon på ett sätt har blivit precis den där typen hon själv hatar att hata.

Det kan inte vara lätt att vara Linda: djupt obegåvad, klart medveten om det, men inte villig att åtgärda det.

SANDRA sa...

"vill hångla med nån till varje pris, men hatar kåta människor, är man inte en levande självmotsägelse då?".
Hahahahaha! Skitkul, verkligen. Fråga henne!