2013-01-07

I'm back

Tjo, nu är jag med i gänget igen! Jag tog en paus från Argusbloggen eftersom jag fick ont om tid och ork och var tvungen att bli klar med en roman som jag började på 2005 och det blev jag, klar med romanen alltså, och nu kommer jag förhoppningsvis att få mer tid att skriva här på bloggen.

Risken är förstås att jag kommer att vara lika splittrad som förr i världen, då jag skrev om allt ifrån Kennet Klemets storhet till mitt jobb på Tidskriftsverkstan till kärnkraft och återvinning och Konsums kaffepriser eller bloggandet i sig.  

Men, alltså, jag ska försöka att hålla mig till Litteraturen, tänkte jag, i fortsättningen. Det behövs. Jag är dödstrött på den svenska kulturbevakningen och litteraturklimatet i stort där allt som är seriöst, spännande och intressant drunknar under högarna av kokböcker, deckare och kändistjafs. Den Blinde Argus har hittills fungerat som en motvikt mot allt sådant där och jag vill gärna hjälpa till.

7 kommentarer :

Ola Lindvall sa...

hoppar upp och ner!
Kul.

Gabrielle Björnstrand sa...

Ja så bra.

matematikpolisen sa...

Vågar jag hoppas på att det ändå blir ett par inlägg om kaffe?

Helena Looft sa...

Ja, det är roligt att vara här igen! Och matematikpolisen, det är nästan så att jag också hoppas på det, trots allt ...

Sven sa...

Vad kul :-)

Thomas C Ericsson sa...

Kulturrådsbidragen tål att granska och kritiseras. Under den tid vi gav ut tidskriften Den Blinde Argus (1985-1995) förändrades bidragspolicyn för kulturtidskrifter drastiskt och påverkades mer av konjunkturerna än det litterära. Kulturrådets litteraturstöd har drabbats av samma nyckfulla bidragsbedömningar. Som bibliotekarie ser man alla kulturrådsböcker passera i revy under året. Någon kvalitativ linje i bidragsgivningen kan man tyvärr inte se.

Thomas C Ericsson sa...

Det här inlägget ska ju vara under en annan artikel, vilket kanske de flesta förstår.
Men det är roligt att Helena är tillbaka :-)