2022-06-05

NY BOK: NATTBOK C

Thomas C Ericsson släpper en ny diktsamling, hans femte, sedan debuten 1992. Great! Jag har väntat på det. 

Nattbok C av Thomas C Ericsson. Foto och formgivning: Karl Larsson

Foto och formgivning: Karl Larsson

Den nya diktsamlingen, som ges ut av Magnus Grehn förlag,  är i mycket en reaktion på Coronans framträdande som ondsint makt i ländernas självförsvar. Den första dikten är daterad 11/3 2020, vilket sammanfaller med det första rapporterade dödsfallet i Sverige för denna pandemi. 750 dagar senare tar författaren klivet ur ur bubblan där han befunnit sig, i det avstånd som vuxit upp till andra människor. Under tiden har mycket hänt, diktsamlingen har börjat leva sitt eget liv, kanske har dikterna rentav börjat konspirera för att hitta vägen ut ur skrivkammaren. Men poeten har hållit emot. Vänta en stund till innan ni ger er ut på banan igen. Det finns så mycket att komma tillrätta med här, den mentala kölden, bristen på uppskattande ryggdunkar, såret av rekommendationer att undvika all omedelbar kommunikation. I stället är det dikterna som har börjat kommunicera med omvärlden och det gör de med den äran.
vaknar 04.46

den tunga andedräkten

räknar hjärtslagen

radion viskar

alla är ensammast om natten

(NATTBOK C släpptes här som e-bok, söndag den 5 juni kl 12, och var tillgänglig gratis i 60 timmar fram till kl 24.00 tisdag den 7 juni. 
Den tryckta diktsamlingen kommer ut längre fram i sommar och kan beställas från förlaget magnusgrehnforlag.se )Andreas Björsten


Inga kommentarer :