2011-03-02

Bibliotekschefen i Nacka Forum är moderat politiker

Myten är att borgerlig kultur är opolitisk. Verkligheten visar sig vara en helt annan. I själva verket är väl moderaterna de som starkast har bidragit till att politisera kulturen. Jag har många exempel på det, och jag hoppas kunna ta upp några på bloggen framöver.

Ni minns väl demonstrationerna mot privatiseringen av Nackas folkbibliotek för någon vecka sedan? Jo, även jag stod där i den femtongradiga kylan utanför Nacka Forum och skanderade roliga ramsor som ”Nacka inte biblioteken” eller ”Ingen blir glad av entreprenad”.

Vad jag inte visste då, var att den tillförordnade chefen för Nacka Forums bibliotek är just – moderat politiker. Det är således en uppsättning moderater som driver igenom en kontroversiell upphandling, som sedan handhas och genomförs av ytterligare en moderat politiker, Affi Stork, förklädd till bibliotekschef. Som jag sa – det är politisering av de sista fria ytorna. Läs mer i Nacka Värmdö Posten.

P.S. I en tidigare artikel i NVP intervjuas fem olika bibliotekschefer i Nacka Kommun om sin syn på detta med privatiseringar. Som en kommentator påpekar, blir rubriken ”Bibliotekscheferna eniga: privatisering inget hot” närmast lögnaktig då här faktiskt finns en stor oenighet! OBS! Chefen för Nacka Forums bibliotek som här uttalar sig har sedan dess ersatts/tvingats sluta.

1 kommentar :

Karin S sa...

Men det här är väl inte borgerlig kultur? Det är borgerlig politik.

Även om jag aldrig gillat borgerlig som ord om högerpolitik.

Så säg så här: det här är kortsiktig högerpolitik.