2011-05-25

Little shop of Horrorscopes.

VÄDUREN:
Du stångas med dig själv, tills hornen växer inåt. Veckan slutar dock mer uppåt i backarna. Klackarna i taket. Sakta är inte din melodi. Jö.
OXEN:
Du har allt att vinna på att bita dig fast som vanligt. Trägen vinner, även om du sällan riktigt tror det. Gräset är grönast hemma. Sängen är skönast hemma. Ta en renskavsklämma.
TVILLINGARNA:
Spring för glatta livet om det ser ut som om någon eller något vill sätta fast dig. Du gör dig bäst när du jonglerar på kanten av alla motsättningar. Febrilt undrande. Liksom.
KRÄFTAN:
Som alltid har du något ogjort med dig i bagaget. Just det ogjorda utgör din stora charm. En känsla av oändliga resurser, måttligt förverkligade. Med fantasi kommer du längst.
LEJONET:
Sorgligt nog kommer du mot slutet av veckan att få springa benen av dig för en munsbit som du sväljer i två tuggor. Inga zebror solar sig i din glans. Lata dagar väntar. Du magar, men magrar elegant.
JUNGFRUN:
Äntligen är tiden inne för dig att förlora din oskuld. Dessbättre kommer din goda smak att hindra det från att ske i garaget eller på busshållplatsen. Din humor är en tillgång, men inte alltid när någon klär av sig naken.
VÅGEN:
Ta inte på dig för mycket av andras bekymmer. Hellre den där lilla mörkblå midjesvängda kappan, och en stor dos lattjo musik. Dina fiender har fått nog av din godhet.
SKORPIONEN:
Han som sitter bredvid dig på bussen är inte från FBI. Inte heller från CIA, SÄPO eller Muslimska Brödraskapet. Han ser bara lite hemlig ut. Som du själv. En överdriven passion väntar.
SKYTTEN:
Ditt filosofiska jag står inte ut med vare sig twitter eller dejting på nätet. Du vill sträcka iväg till randen av alla relationer, helst ensam. Men en liten rar Miss Piggy kommer du inte att kunna motstå. På söndag.
STENBOCKEN:
Har du glömt lilla Mamma nu igen? Skicka ett mail åtminstone, se till att det får plats mellan dina reklamerbjudanden, Linkedin-uppdateringar, CV-förnyelser och hippa mottagningar med de du kallar vänner. Nätverkare, alltså.
VATTUMANNEN:
Vad ska man säga till en sån som du: Inga goda råd hjälper, du rusar rakt in i det som alla varnat dig för, efteråt blir du oviss, sittande med tunga frågor. Dessutom tror du inte på det här.
FISKARNA:
Det är livligt. Alla behöver dig, fast de inte fattar ett dyft av vad du säger. Du överser som vanligt med deras kakafonier, och hamnar på lasarettet med en hörselskada förorsakad av för många välvilliga översättningar från främmande tungomål. Ta time out.
_____________________

Om nån blaska hör av sig kan jag fortsätta med det här hur länge som helst.

14 kommentarer :

Gabrielle RW sa...

Tack! Känner jag mig bekräftad. Och det känns förstås skönt.
Ska jag läsa horroskop i fortsättningen ska det vara dina.

Gabrielle RW sa...

PS
Blev så förvirrad av din träffsäkerhet att jag skrev lite fel. Jag ska bort. I mening 2...

Gabrielle Björnstrand sa...

Det menar du inte!? Som du förstår spånar jag...
det kanske är det som gör att det "stämmer":)

Bengt O. sa...

Och Älgen?

Lennart Erling sa...

Bästa Gabrielle!
Hur kan du veta så mycket om min vardag? Bara i måndags, på bussen hem, fick jag byta plats två gånger. Jag kände tydligt ett slags hot stråla mot mig. Och hur visste du att det var en han?
Som väl var hände inget. Den gången.
PS: kan du ge närmare detaljer om den överdrivna passionen? Tankarna mal redan.

Svar till "Orolig Skorpion"

Karin S sa...

Pas mal. Jag tror att du hittat ett knäck.

När min son var liten och frågade oss (föräldrar) i vilket stjärntecken han var född så visste varken fadern eller jag det, men pappan fann sig omedelbart och sa cykeln.
Vilket förstås sonen trodde ett tag.

Själv är jag då vattuman (det är jag säker på) och tyvärr tror jag inte på sånt här. Men hade jag gjort det så hade jobbet varit ditt.

Gabrielle Björnstrand sa...

Kära vänner i stjärnskotten; vad bra att ni förstod vinken.

Bengt: Älgens tecken finns än så länge bara på Mars. Men Grisen finns i Kina, kan det gå an?

Lennart: Även läsning kan vara en överdriven passion. Men vad skönt att du lyckades skaka av dig en Främling, som dolde nåt för dig. I sina mörka ögon, skulle jag tro.

Karin: Jaha ja, jag sa ju det, att du inte tror på sånt här. Men roligt är det. En regnig dag.

Bodil Z sa...

Jag har nu också varit på besök i ditt horrorskåp. Tack, ja, humor kan vara bra, men ibland bör den visst bära slöja.

Gabrielle Björnstrand sa...

"Bära slöja" hummeli hum; du är nog skorpion Bodil? Eller så är jag en dålig klok gumma.

Bodil Z sa...

Nej, humorist, men inte på hållplatsen förstås.

Lennart Erling sa...

Va?! Läsning? OK...

Gabrielle Björnstrand sa...

Innan spågumman stänger för idag vill jag bara säga till dig Lennart, att jag hörde en besvikelse i din kommentar. Och, det är klart, jag tycker inte heller att läsning är det hottaste i livet. Möjligen högläsning då, av engelska dikter, gärna Dylan Thomas, på singing welsh.

Men en del av mina vänner tycker att jag missat något, när jag inte hört Bruno K Öijer "läsa". Kanske är DET vad du har framför dig? I kaffesumpen.

Lennart Erling sa...

Jag har hört Öijer - och det var jävligt bra:

http://langsambloggen.blogspot.com/2009/03/bruno-k-oijer.html

Gabrielle Björnstrand sa...

Läste din text från 2009. Och förstod, som så många gånger förr, att jag missat något. Även jag har haft lite flumtrötta fördomar med mig från 70-talet.
Vid nästa lämpliga tillfälle ska jag höra BKÖ, om inte annat för att han är en solitär i kulturen.