2005-09-16

Verkligehetens ljuva smak av allvar

Jag gratulerar Andreas B. till publiceringen av två dikter i senaste numret av Pequod (#35) som damp (duns! 216 sidor) ner i brevlådan idag.
Som vanligt med ett snyggt omslag och ett tema som denna gång kretsar kring... ja, kanske måste jag även läsa tidskriften för att förstå det, för av Per Engströms förord blev jag inte klokare direkt.

Björstens ena dikt handlar om Staden som egentligen inte existerar; Västerås. Peter Lucas Erixon skriver om Joan Baez, och OuLiPo-medlemmen Harry Matthews från N.Y (f.1930) skriver om onani, och vi får veta - om det är sant - bl. a. att världens främste onanist bor i Budapest. Alltså, som så ofta i tidskrifterna värld: en (o)salig blandning.
Det föregående numret, #34, utkom enligt hemsidan i maj 2004 - det är så länge sedan att jag hunnit glömma bort att jag är prenumerant. Men skutan seglar vidare!

1 kommentar :

Thomas C Ericsson sa...

PEQUOD still alive!? KUL! Säkert en av landets stilfullaste tidskrifter, efter Boråstidskriften Amalgam (1985-1987).
Har dom PEGUOD i Bergs Tobak, Vimmerby? Troligen inte. Får väl beställa ett ex. från redaktionen...
Hade, liksom Ola, också glömt bort att den fortfarande fanns och att jag faktskt var med i det första numret. Med ett lite styck om Vimmerbys historia. Kanske dax för en ny version inför Astrid Lindgrens 100-årsjubilem!?