2005-10-05

Sveriges författare bäst i fotboll!

I helgen avgjordes VM i fotboll för författare i Italien. Det skandinaviska laget, förstärkt med en dansk, en norrman och en finne, slog Tyskland i finalen.
I det vinnande laget märktes bl.a. Fredrik Ekelund, Per Hansson, Peter Kihlgård och Niclas Kindvall. Var inte den fotbollsmeriterade Björn Ranelid med i laguppställningen? Eller den spänstige PO Enquist? Om det var tillåtet att förstärka laget med kvinnor så skulle Beate Grimsrud vara en stor tillgång.
Den svenska laguppställningen och taktiken har varit minst sagt hemlighetsfull. Bättring!
Det italienska laget lär haft egen tränare och det ungerska laget insisterade på att alla matcher skulle vara 90 minuter långa, trots att en tredjedel av dem var över femtio år gamla.
Detta räckte dock inte mot det Svensk/Skandinaviska laget som vann författar-VM.

Vi väntar med spänning på referat, bilder, sånger och inspirerade dikter från matcherna. (Vänsterbacken Magnus Sjöholm skriver i Borås Tidning, meddelar att Fredrik Ekelund gjorde 3 mål.)

En sista undran; vem coachade laget? Den fotbollstokige Torgny Lindgren hade kanske svårt att slita sig från Nobelpris-mötena, men Ragnar Strömberg eller Kristina Lugn kanske lade upp taktiken!?

Inga kommentarer :