2006-09-20

Hundra tidskrifter i en monter!

Imorgon startar bokmässan i Göteborg (eller "The Swedish Book Mess" som någon rolig redaktör lär ha sagt)! Själv kommer jag inte att åka dit (i år heller) men saknar redan det härliga surret som lägger sig över montrarna. Kanske nästa år...

Vem blir årets kulturtidskrift? På en kulturtidskriftsfest fredagen 22/9 kommer det att avslöjas vilken av de fem som får priset. De nominerade är; Axess, Lyrikvännen, Mana, Re:public Service och Tidningen Vi. (Vem tror DU vinner? Mitt hjärta slår för Lyrikvännen.)

Håll ögonen på monter B04:04!

Läs! Lust! Liv!


-------- pressmeddelande från -------
"Välkommen till kulturtidskriftsmontern (B04:04) på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg 21-24 september!
I årets stora kulturtidskriftsmonter hittar du mer än hundra tidskrifter från Sverige och andra nordiska länder, vilket ger dig en god möjlighet att ta del av både aktuell kulturdebatt och upptäcka kulturtidskrifternas mångfald.

Utställning, scen och butik
I kulturtidskriftsmontern (B04:04) finns i år drygt hundra kulturtidskrifter till allmän beskådan och försäljning. På den lilla scenen kan man se kända och okända gäster i ett program som sträcker sig över alla fyra dagarna. Det innehåller allt från yttrandefrihet som ingen bryr sig om, bilder som propaganda, samtal om begär och exotism, gerillamarknadsföringstips för kulturtidskrifter till föredrag om de nya planeterna och samtal om multiplikatoreffekten.
Dessutom säljs flertalet av de medverkande kulturtidskrifterna till mycket förmånliga mässpriser.

Kulturtidskriftsmontern arrangeras som vanligt av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter och Nätverkstan Ekonomitjänst.

Fullständigt scenprogram och lista över deltagande tidskrifter hittar du här"


Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter (FSK)
Södra Förstadsgatan 18
211 43 Malmö
tfn 040-78096
fax 040-78084
mobil 0733-623959
e-post kansli@fsk.net
hemsida
http://www.fsk.net

2 kommentarer :

Andreas Björsten sa...

Apropå årets kulturtidskrift: Har Thomas några kommentarer angående Lyrikvännens skiftande inriktningar, hur pendeln har slagit åt olika håll? Jag minns inte om du någonsin har kommenterat det, själv har jag ju sagt både det ena och det andra och det skulle vara mer intressant att höra din åsikt.

Thomas C Ericsson sa...

Har egentligen ingen uppfattning om hur Lyrikvännens skiftat riktning de senaste åren, har inte läst den SÅ regelbundet eller brytt mig om vem som för tillfället varit redaktör (de har ju skiftat en hel del genom åren). Men att det svänger kan konstateras. Beror det på att redaktörerna inte har fått tid på sig att bygga den tidskrift de önskar (allting skall ju gå så fort i dessa tider) eller är det otåliga och okunniga ägare som inte riktigt vetat vad de skall göra med Lyrikvännen?
Att gamla anrika och traditionstyngda tidskrifter som Lyrikvännen behövs är helt klart, (inte minst efter kulturmordet på BLM!). Unglitterära tidskrifter kommer och går - Lyrikvännen måste bestå!
(Inte vet jag om vi blev mycket klokare av detta inlägg?)