2008-03-17

Korruption

I gårdagens Expressen hyllar Linda Skugge en bok som är utgiven på hennes eget ägandes bokförlag/företag Vulkan.

3 kommentarer :

Anonym sa...

Man blir inte så förvånad. Det gäller att glia varandras ryggar så fort man kommer åt, det är väl det kulturetablisemanget går ut på?

Andreas Björsten sa...

Ja, men Linda Skugges sätt att använda sin spalt för att "göra reklam" för sitt eget förlags böcker är dessutom olagligt, vad jag kan förstå.
"Man kan se en ökad tendens där gränserna mellan annonser och redaktionell text suddas ut. Redaktionell text karaktäriseras av konsumentupplysning och åsiktsspridning, är det en annons finns det ett ekonomiskt incitament att skriva positivt om en produkt, med ett rent subjektivt budskap" (Mattias Grundström, byrådirektör på Konsumentverket, ur SvD Näringsliv 17/3).
Detta stämmer ju in på Linda Skugge, hon har ett ekonomiskt incitament att skriva väl om EvaEmma Anderssons bok.

Andreas Björsten sa...

Jaha, Linda Skugge bryter mot marknadsföringslagen vad jag kan förstå, i den hyfsat stora tidningen Expressen, genom att redaktionell text blandas ihop med reklam. Mot detta hörs noll (0) reaktioner i övriga media. Däremot var det någon annan bloggare som reagerade. P.S. Jag har inget emot EvaEmma Andersson, som är den författare som figurerat här. Som krönikör, åtminstone, var hon samtidigt begåvad och lätt irriterande.