2014-04-23

Det okända scoopet i Linda Skugges bok

Recensenterna har helt missat det avslöjande som Linda Skugge gör i sin nyligen utkomna bok "40 - constant reader". Hon ger där en rad inblickar och glimtar från sin tillvaro som chef för en PR- och eventbyrå (Skugge&Co). Det verkar vara ett hårt jobb med (enligt Skugge) otacksamma kunder, som hon också skäller ut efter noter i sina dagboksliknande noteringar i boken. Detta samtidigt som hon inte kan låta bli att skryta med att byrån numera omsätter 4 miljoner kronor om året och deras arbetsmetoder har också gett vissa resultat i media:

"Den sjuttonde augusti 2010 slog Expressen upp en helsida på när Annette Kullenberg intervjuade Blondinbella. De sände även intervjun live på Expressenteve. Kullenberg sa att Blondinbella är som Strindberg.
Denna nyhet gick även ut via TT till samtliga landsortstidningar.
Det var jag som låg bakom detta. Jag gjorde Blondinbellas bok-pr och det var min idé att Kullenberg skulle intervjua Blondinbella.
/.../ Jag fick tjata och tjata på förlaget, min uppdragsgivare, men fick ändå nobben. Det slutade med att de godtog att Kullenberg skulle göra intervjun men jag fick betala Kullenbergs gage på 8.000 kr ur egen ficka.
Det totala pr-värdet för detta genomslag uppgår till hundratusentals kronor."

Kommer ni ihåg den där absurda artikeln som hon syftar på, Blondinbella är som Strindberg?

Det var alltså, och självklart är det så, fejk.

Nu undrar man bara vilken den gällande tariffen är i dag? Vad skulle exempelvis ett positivt omnämnande av Peter Lindforss diktsamling i Expressen kosta? (Det här äcklar mig.)

Annars? Jodå, Skugge skriver elakt och bra, i en högeligen självömkande genre. Hennes bästa sedan "Saker under huden". Eller egentligen ligger väl texten bortom måttstockar som bra eller dåligt, eftersom det handlar mycket om hennes kändisskap, skillnaden mellan "Linda Skugge" (offentlig person) och Linda Skugge (privatperson).

2 kommentarer :

Gabrielle Björnstrand sa...

Det här är så pass skamlöst intressant att du borde skriva en längre text om det. Kanske för Tidningen Kulturen.
Jag menar: Om en grej ser ut så här, hur många andra gör inte det - som vi inte vet ngt om.
Blir *mörkrädd*.

Öyvind Vågen sa...

Där har man för man föreställt sig att Kullenberg har någon form av integritet, Expressen har jag inte förväntat mig så mycket av ...