2005-09-07

BOFH, del 4

Ja, en lemur är alltså en sorts halvapa från Madagaskar, en sådan där som Skansen-Jonas alltid brukar ta med sig i olika teveprogram. Lemurerna är nattdjur och lever mest i träd. De äter insekter, små däggdjur, frukt, nudlar med biffsmak och pasta.

Det finns ett tjugotal arter lemurer och den största är kattmakin (Sven) som är grå med vit undersida och svarta teckningar på framfötterna och i ansiktet. Svansen är bandad i svart och vitt. Ett av dess många läten är ett kattlikt jamande. Den har stora hörntänder som syns något, då djuret intar hotställning, och det aggressiva uttrycket förstärks av de gloende ögonen, som har gul iris. Många besökare på Tidskriftsverkstaden i Stockholm har blivit svårt bitna av kattmakin.

Kattmakin bygger aldrig något bo utan sover fastklängd vid de översta grenarna i ett träd eller tillbakalutad i en stol inne på Kjells kontor.

3 kommentarer :

Anonym sa...

En dag så stod, så stod den bara där, lemur mellan mej och den jag hade kär.

Anonym sa...

vad säger hälsovårdsnämnden om detta???

Helena sa...

Hälsovårdsnämnden har just nu fullt sjå med att samla ihop Tidskriftsverkstadens alla använda kaffekoppar för vidare transport till CLAB i Oskarshamn.