2006-03-12

Du är Christer Pettersson du också!

I dagens tidning skriver Peter Englund i söndagskolumnen på sidan 5 om att »mordet på Palme var faktiskt ingen avgörande händelse i Sveriges historia«. Han menar att inte det inte var en (1) mördare som bringade det svenska folkhemmet på fall, och att idyllen alltså inte raserades över en natt - detta är en myt. (Fan vet om det var så idylliskt?) Förändringen beror på många fler orsaker, politiska och ekonomiska.På sidan 3 i kulturdelen ser jag en annons från ABF: Du är Christer Pettersson du också!

Det är Marcus Birro och Stry Terrarie som på torsdag den 16 mars framför en »rockshow« på restaurang Cirkeln - som ligger på Sveavägen... Man får förmoda att de båda rebellerna blandar dikter och musik, och att den som är mest lik Morrissey av dem två står för orden; och att mannen med Sveriges mest skrynkliga kläder, står för musiken. Läs mer.

3 kommentarer :

Thomas C Ericsson sa...

OJ! Stry och Lillebror Birro? Vilken kombination! Hoppas Stry kan inspirera Birro att bli lite lite friare och fantasifullare i sitt ordbruk. I början på 90-talet härjade de bägge Birro-bröderna i "The Christer Petterssons", en slags poesipunkshow som de lär brisera på diverse ungdomsgårdar och kulturhus i Göteborgstrakten. Kanske dyker Stry och Birro upp på 20-årsjubilerande Hultsfredsfestivalen i sommar. Vore kul

Daniel Pettersson sa...

Jag såg dom tillsammans i hässleholm för ett tag sen. Birro läste lite krönikor som stry kompade med gitarr och en hembyggd trumma. sen spelade stry lite låtar på egen hand medan birro dansade lite i bakgunden. avslutningsvis sjöng birro nån gammal babylon blues - låt. det borde han inte gjort. det var väldigt blandade känslor.

Anonym sa...

daniel: he he det där är ganska länge sen...vi har repat in en föreställning nu..och jag sjunger inget! jag lovar! och läser helt andra texter...så allt är helt nytt! kom och kolla på nån afestivalerna i sommar får du se...
mvh marcus birro