2006-09-03

Henrik Grapengiesser 1944-2006

Henrik Grapengiesser har gått bort efter en kort tids sjukdom. Han blev 62 år. Han medverkade för nu ganska länge sedan i (den trycka tidskriften) Den Blinde Argus. Jag har varit lagkamrat med honom flera gånger i Poetry Slam-sammanhang, bland annat representerade vi Rinkeby i SM 2001 tillsammans med Valkyria och Eleonora Luthander. Vi var medlemmar i samma poesigrupp, Gaga Poets, från 2001 tills alldeles nyss. Det var Annika Brink som tog initiativet till att samla några av Stockholms – i hennes tycke – bästa estradpoeter i samma grupp. Vi hann ge ut en antologi med gemensamma dikter, och en till var på gång. Min och Henriks vänskap var ganska inaktiv men jag känner saknad och respekt.

5 kommentarer :

Andreas Björsten sa...

Henrik var en stor scenpersonlighet, och personlighet över huvud taget. Detta sagt som kommentar till min egen text. Först när jag fick beskedet om hans bortgång blev jag chockad, sedan blev jag lite kall och visste inte riktigt hur jag skulle förhålla mig. Sedan började jag gråta. Efter att nu ha hunnit ikapp mina känslor kan jag säga att jag älskade Henrik som den märkliga och lite hemliga person han var.

Bill Osterman sa...

Henrik Grapengiesser, Personligt ombud, Vård och Omsorg.

Jag träffade Henrik i en situation av mental ohälsa och kaotisk livssituation under hans yrkesutövning. Hans hållning av frihet från förutfattade meningar öppnade dörren för ett givande samarbete som faktiskt fick mig och många andra på fötter.Bill.

Ewa Noring Erlingsdotter sa...

Jag träffade Henrik i mitt arbete inom Vård- och omsorg på en föreläsning om Aspergers syndrom. Vi brukade ibland äta lunch tillsammans på Henriks favorithak Sallys. Vi gick även en nätrverksledarkurs tillsammans under våren -06. Vi pratade med varandra dagen innan jag gick på semester. Han var då på jobbet. Fick veta när jag kom tillbaka att han var sjuk och han gick bort straxt därefter. Jag kunde tyvärr inte delta på hans begravning idag, men jag hörde av min kollega att kyrkan var mer än fullsatt och att det var en fin akt. Henrik var en stor personlighet som ofta lockade oss till skratt med sin underfundiga humor. Det är tomt utan dig Henrik och jag saknar dig! /Ewa Noring Erlingsdotter

stina sa...

Henrik det är gräsligt nu när Du inte finns här.
Vännen Stina

Anonym sa...

ibland hör jag dej Henrik
blir glad en stund

Bengt-Lage