2007-04-17

Per Nuder har fått stake...

...och vem kunde tro det? Som sekundär till Persson har ju pojken verkat lite blyg och tam. En grå eminens som kanske hade fullt upp bakom luckorna, men som så fort det blev lucköppning skymtade mest som en blek färg bakom Perssons Persona.

Nu verkar det finnas en plats att fylla. Mona Sahlin kan ju inte klara allt här i världen och Nuder kan träda fram med lite högre gard när Big Papa flyttat ut ur riksdagen.
För det var fart på Nuder i budgetdebatten, där han bland annat lanserade de tre O-na: Orättvist, Omodernt och något mer på O, som jag glömt. Om alliansens budget, förstås. Som ju som sagt är som gjord för de gamla moderaterna, inte de så kallade nya. Visserligen hoppade Anders Borg högt av iver vid varje avslutad mening och det kan ju verka nytt, men det beror ju mest av allt på den goda konjunkturen, som just nu är lika uppåt som den var strax innan IT-bubblan sprack i början av 2000-talet. Detta sagt utan några som helst pretentioner på ekonomisk fjärrsyn.

Nå, jag uthärdade en tjugo minuters självsmekning från Borg, för att sen få en liten belöning: En Nuder som förvandlat sig till fajter. Gott så. Förmodligen är det nyttigt för sossarna att under en tid STÅ i opposition, i stället för att SITTA vid makten.
Den som lever får se.
I alla fall: Bra igångsparkat, Nuder!

Inga kommentarer :