2010-06-25

Aftonbladet = Annonsbladet : Sunkigt värre

Utan nostalgi: Men jag minns den där vårdagen när jag stegade upp till Aftonbladet och in till Karl Vennberg som publicerade min första kultursidestext.

Kultursidan är kanske det enda som ännu håller fortet i Aftonbladet: Annars har det sunkat nedåt så man tror inte det är sant.

Det är flera år sedan jag öppnade ett Aftonblad. Igår råkade det ligga där på bussen. Där fanns en okej ledare plus en okej kulturtext. Varvade med två helsidesannonser. Ett uppslag om bröllopsresan utan en enda nytagen bild på Paret. Mera bröllopstrams; två sidor. Polischefens sexbrott får två uppslag (berättigat). Men sen fortsätter Aftonblaskan med små beiga texter varvade med helsidesannonser från matvarubranschen, modebranschen, nöjesfälten. Artiklar om baddräkter; som vanligt oskiljbara från annonspaketet. Allt som allt 14 helsides annonser och massor med småreklam. Priset tar ett uppslag med fyra annonser och en liten skittext om att Lady Gaga föll på sina alltför höga platåskor.
Vi bör veta det.
Vi kanske inte behöver veta vad det är Aftonbladet faller på?
Att från socialdemokratisk okej-tidning ha rullat hela vägen ner i mediehelvetet; sälj vad skit som helst och lev vidare.
Fanns det inga journalister på Aftonbladet dagen före midsommar?
I varje fall; inte ett ord man inte kunnat höra på tio minuter i TV.
Lars Johan Hierta vänder sig i graven och vill inte stå upp igen innan den här tiden är över. Det är knappt jag vill själv.

2 kommentarer :

Andreas Björsten sa...

Aftonbladets journalister/fotografer/redigerare har säkert ett övertidsberg att ta ut efter den absurda bröllopsbevakningen. Det är nog en del av förklaringen att tidningen ser ut som den gör nu i dagarna. 300 extra journalister var ju med och gjorde tidningen förra helgen. De måste till och med ha kallat in några från Manpower!

Håkan sa...

Du har väl inte missat Aftonbladet Royal - bröllopsbilagan som fanns att köpa för någon vecka sedan?