2010-12-05

Julian Assange, del 2

Läs här

Men kom ihåg vem som tänkte det först, med säkraste
intuitionen i stan.


(Tipset om den mer än intuitiva artikeln kom dock från pressyltaredux )

3 kommentarer :

Andreas Björsten sa...

Det finns väldigt mycket konstigheter i Assange-affären. Jag har varit tveksam att gå in i det för det är svårt att bedöma vad som är sanning. Den här artikeln känns ändå balanserad och väldokumenterad, jag tycker det är skakande läsning om man ser till de juridiska konsekvenser det haft för Assange:

http://www.samtycke.nu/2010/09/fallet-assange-uppgifter-raderas-om-och-om-igen/

Andreas Björsten sa...

Gabi, jag är faktiskt förbluffad över den relativa tystnaden kring de två länkar vi lagt ut. Jag säger inte att han är totalt oskyldig eller något helgon, det vet jag inte, och det är oväsentligt. Däremot är det allvarligt att han verkar vara på väg att bli utsatt för ett justitiemord.

Gabrielle Björnstrand sa...

Jag vill bara kommentera min egen tidiagre kommentar om Assange, med följande: när jag skriver att man fått Assange att “falla platt ned i våldtäktsrubriken” så menar jag inte att Julian är den förförda och förföljda stjärngossen, han har säkert schabblat med ett och annat, så där shit-happens-sexuellt. Men att från nyhetsbyråer i halva världen höra en missad kondom, och lite andra idiotier, beskrivas som våldtäkt med stort V, är pinsamt. Oavsett vad och hur och vem som ligger i med anklagelsen. Och kan förväntas få något ut av den.
Att både Guillou och Borgström avfärdar tanken på en manipulation av Assange, ser mest ut som om de glömt sin egen ungdom. Det är radikalare nu att alltid hålla på damerna, än att se jävligt skeptiskt på händelser kring en politiskt utpekad person.