2012-09-14

Lowdens rappa tag

Vet inte om jag alltid gillar Lowden, rättare sagt - det vet jag att jag inte gör. Men vad beträffar rapp kritik uttryckt med vituoso förakt är hon oslagbar.
Vi som tyckte att Jens Lapidus brats-skildringar i Snabba Cash hade starka poänger, ska tydligen inte ägna oss åt hans senaste kloning av sig själv.
Se Martina Lowdens recension från Kulturnytt igår - här.

2 kommentarer :

Gabrielle RW sa...

Ord och inga visor...
Hm, jag har inte läst nåt av Lapidus. Men när jag läser den där recensionen av Lowden tänker jag "nej, men usch! får man uttrycka sig så där? 'en snorloska...' usch så otrevligt, inte rumsrent, inte med stil..." och sen tänker jag att det är den lilla väluppfostrade - städade - familjeflickan i mig som protesterar mot sättet att uttrycka sig.
Som om jag skulle måna om ev sårade känslor hos Lapidus. Det gör jag ju inte. Men, som sagt, min uppfostran uppreser sig nästan omedvetet mot sättet att uttrycka sig. Därmed inte sagt att uttryckssättet är dåligt, det kan ju vara min uppfostran det är fel på. Jag är väl hämmad. Får försöka hämma av mig lite mer.

Gabrielle Björnstrand sa...

Just den meningen du citerar tyckte jag inte var någon höjdare; men det handlade ju om ett inadekvat förord/eller efterord.

Själva texten kring hans bok var däremot anslående.