2013-03-21

Poesi för de hemlösa

Vi går mot ljusare tider – i går var det vårdagjämning och i dag är det Världspoesidagen – och nu släpps Sovstaden – en multimedial diktsamling med bild, text och ljud.

Bakom projektet står allkonstnären Håkan Eklund och han beskriver sin idé som ritad dikt, fri poesi, en massa tysta hus som behövde liv:

De tomma husen ville dö. 

Så jag skrev och bad om hjälp och den kom. 

Tio underbara poeter flyttade in. 

De tio poeterna är Per Blomqvist, Daniel Löthskog Kluck, Kim Larsson, Sofia Eriksson, Klara Norling, Freke Räihä, Daniel Lyrstedt, Maria Zena Viklund, Lola Bonk och Olle Ferner. Ghassan Shaladeh har kodat och Freke Räihä Förlag publicerar.

Alla inblandade har jobbat ideellt och du kan stödja projektet genom att köpa en fin affisch. All vinst går oavkortat till Stadsmissionen och arbetet för att stödja de hemlösa.

5 kommentarer :

Gabrielle Björnstrand sa...

Jag skickar redan till stadsmissionen per månad. How good I am!

Men det här var ju ett bra och ovanligt initiativ. Live Aid, typ. Men säkert med mindre omkostnader.

Helena Looft sa...

Ja, visst är det fint! En jättebra idé och så roligt gjort.

Anders J sa...

Poetry Aid!

Anonym sa...

Det må vara att det är goda poeter, god poesi och ett gott syfte, men att skapa sig ett namn på välgörenhet är att stjäla från de som inget har. Skriv dikter och ge ut, visst. Betala skatt och låt allt ljus skina på de hemlösa!

Helena Looft sa...

Kan du utveckla det där, Anonym? På vilket sätt stjäl man när man ger pengar – som i det här projektet? Och varför tror du att de medverkande poeterna inte betalar skatt?