2013-05-15

Samtal med en mystisk katt

Håkan Eklund – initiativtagare till samarbetsprojektet Sovstaden, ni minns? – släpper nu en bok på Tolvnitton Förlag med den fina titeln Sjusvansad Katt.

Det är en absurd poesiresa – oförutsägbart, vilt och sympatiskt lågmält, enligt Peter Lucas Erixon – och Håkan Eklund själv säger att han ville skriva om en värld där det fantasifulla och vardagliga byter plats. Det hela formade sig till en existentiell dialog mellan ett berättarjag och en mystisk katt.

Håkan Eklund har tidigare givit ut två diktsamlingar, en poetisk thriller och en novellsamling. Dessutom arbetar han med måleri, illustration, screentryck, musik och film. Sjusvansad Katt släpps den 1 juni och på Baggåfestivalen i Skinnskatteberg den 29 juni och Café Dammbron i Köping den 10 juli kommer författaren att läsa ur boken.

Omslaget är gjort av Eremonautredaktören Kim Larsson och på Facebook finns en fan-sida – gilla den!

5 kommentarer :

Gabrielle Björnstrand sa...

Omslaget är jättefint. Resten får vänta.

Ola Lindvall sa...

Håller med, fint omslag, blir också nyfiken på resten

Gabrielle Björnstrand sa...

Det kan jag också vara, men har en lång läslista liggande - så att, all in due time.

Doghead sa...

Hej Hallå! Håkan, författaren, här. Omslaget är fanatstiskt. Jag är så väldans nöjd! Jag vill, och hoppas ni har förståelse, bara säga att om ni vill köpa boken så kan man, innan första Juni, beställa den till det lite billigare priset 100 kr direkt från förlaget. då skriver man till adressen sjusvansadkatt@tolvnitton.se

Helena Looft sa...

tack för tips, Håkan – jag har beställt!