2013-06-17

Frid och glädje

Om ni inte har varit där ännu, så rekommenderar jag en resa till The 33 Most Beautiful Abandoned Places in the World. Vackert, fridfullt och mystiskt, och det bästa är att man inte ens behöver åka dit. Kanske ska man inte ens åka dit, för då blir ju de där platserna inte övergivna mer ...

Min senaste krönika i Fria Tidningen handlar om det – bland annat – och efter att den hade publicerats fick jag tips om en fin dikt av Håkan Eklund på poeter.se: Om ingen i köket. På samma tema, och med en liknande stämning som i bilderna, av stillsam undergång och tidlöshet.

Jag tror att jag har skrivit om det tidigare här på bloggen, men jag slutade prenumerera på DN för flera år sedan och nu har jag bara Fria Tidningen. Jag blev ofta arg när jag läste DN, när jag läser Fria blir jag glad i stället. Av en sådan här grej, till exempel. Eller en sådan här. Eller en sådan här.

Som ovan nämnda artiklar visar så utgår nyheterna i Fria Tidningen mer från ett mänskligt/ekologiskt/alternativt perspektiv och mindre från det som för dagen råkar stå på regeringens och storföretagens agendor. Den som vill ha en roligare tidning kan provprenumerera i tre veckor utan kostnad – Fria kommer visserligen bara två gånger i veckan, men man hinner ju aldrig läsa DN ordentligt ändå.

1 kommentar :

Gabrielle Björnstrand sa...

Jag tar the kerry walking path, anyday. Grönt nog!

Men det stora huset i Chicago kunde vara en dröm för scuatters; så kan de få visa vad de går för. Ro iland det projektet, mullvadar!

Samt är ju Angkor vat helt obscent!
Naturen som överväldigar kulturen.

Men jag vill inte resa nånstans utom hit. Där jag är. Cheerio!