2013-12-19

Spökboken ”Kärleksbikter”

Min flickvän tycker att jag ser ut som en ”ande” på omslaget till min senaste bok ”Kärleksbikter”. Det ligger väl någonting i det. Faktum är att jag har börjat tro att det är en slags spökbok jag har givit ut. Om jag inte själv visste motsatsen skulle jag tro att det förhåller sig så.

Att jag inte har fått en enda recension i Sverige (eller utomlands) är väl en sak. Jag är rätt van. Min förra bok ”Muntliga dikter” fick sammanlagt tre recensioner, varav två i svensktalande Finland. Inte heller recenserades den av BTJ.

Nu har det blivit ett snäpp värre faktiskt, med möjligheterna att komma ut i offentligheten. Eller vad ska jag tro? Trots att min bok skickades in redan den 15 september till BTJ av min förläggare så är – när jag undersöker saken – boken ”försvunnen”, existerar inte någonstans på Bibliotekstjänst.

Någon recension lär alltså inte bli av den här sidan våren, om ens någonsin. Jag hoppas min förläggare orkar skicka in boken igen… Jag är medveten om att BTJ är sparsamma med att recensera egenutgivning (vilket det inte rör sig om i det här fallet, mitt bokförlag har funnits sedan 1968) och även diktsamlingar ligger lite illa till. Jag skrev ett ilsket blogginlägg om saken 2008. Kan det möjligen vara så att någon på BTJ har läst det; är det förklaringen till behandlingen av min nya bok?

Jag vet inte. Sverige och korruption är två ord som känns allt mer möjliga att skriva i samma mening.

Jag har dock inte skrivit en spökbok. Den är i själva verket både ganska märg- och blodfull. Dessutom har den ande! Jag är glad för den releasefest jag hade för några dagar sedan. Det är inte ofta man får tillfälle att presentera sig i helfigur för en intresserad publik, för det var det verkligen.

Inga kommentarer :