2014-09-02

Frippes scen

I helgen som gick gjorde jag ett litet framträdande som poet, jag var nämligen förpoet till bandet Fröken Underbar som uppträdde på Frippes kulturscen i Barnängens koloniområde (de hade öppet hus).
Det var nog den minsta scen jag uppträtt på någonsin, en svartmålad lastpall helt enkelt med ordet "KULTUR" målat i vitt som synes här nedan. Jag tyckte det var mycket vackert på något sätt. Jag vill minnas att Daniel Boyacioglu och Navid Modiri - utan jämförelser i övrigt - gjorde något liknande på Hultsfredsfestivalen det året som Daniel hade så många olika framträdanden där, jag tror det var 2002 som han uppträdde fyra gånger på olika ställen på området. De tog en lastpall eller liknande och ställde upp den ute på området och bara körde.
Men det här var ändå annorlunda, en kulturscen skönt utplacerad bland blommor och blad och med publiken i trädgårdssoffor eller stående i trädgårdsgången. Jag har uppträtt en gång tidigare - för kanske tjugo år sedan - utomhus i en trädgård på Söder hos konstnären Carl Rothlin i Tanto. Men den här scenen var betydligt mindre!
Jag läste dikterna Walkman, Guds Rolex och Arbetslinjen - samtliga ur min diktsamling "Kärleksbikter - muntliga dikter 2". Bland övriga medverkande fanns bl.a. Malin Jakobsson, The Loulou Sisters och Cecilia Thorngren.
Heder åt Frippe som ordnat detta. Frippe Nilsson alltså.

Bilder: Frippe

1 kommentar :

Anonym sa...

Grym scen. Det behöver inte vara så svårt att skapa en kulturscen!