2015-07-13

Nya numret av tidskriften Aurora

Jag har visserligen slutat som ordförande i Romantiska förbundet, men ett tag till är jag engagerad som ansvarig utgivare och en av redaktörerna för tidskriften Aurora.

Nummer 1-2/2015 som utkommer i dagarna innehåller framförallt två exklusiviteter, en intervju med fristadsförfattaren Ragip Zarakolu och en dito sällsynt intervju med Ann Jäderlund. Temat är "Litterära förbindelser Sverige-Amerika". (Kopplingen här bestod ursprungligen av att Ann Jäderlund har översatt Emily Dickinson men intervjun tar upp så mycket annat också. Det blir en ingång till hela hennes författarskap, tycker jag.) Medverkande i övrigt: bl.a. Katarina Wallin, Per Helge, Susan Cohen, Bo Gustavsson...

P.S. Den som är intresserad av temat för sommarens stora utställning på Göteborgs konstmuseum, Den romantiska postmodernismen, kan med fördel kika i förra numret av Aurora (nr 4/2014) där Kristoffer Arvidsson (som skrev avhandlingen med samma namn som utställningen) skrev en artikel speciellt för Aurora på det närbesläktade temat "Romantiken i samtidskonsten".

Inga kommentarer :