2005-01-19

Poesidebatt i Sverige

Under hösten har den norska poesidebatten kommit till Sverige! Debatten om OEI och Lyrikvännen, om språkmaterialisterna och "de andra", vad de nu ska kallas. Jag har själv fört debatten i tidskrift.nu, i Stockhoms Fria Tidning(själva artikeln ej länkad) samt i Borås Tidning, förutom på flera nätsajter.
Nu uppmärksammas debatten genom en tillställning på ABF i Göteborg. Vilka medverkar? Håkan Sandell eller Carl Forsberg, som drivit den retrogardistiska linjen? Boel Schenlaer eller jag själv som debatterat om poesisyn och Lyrikvännen? Martina Lowden som försvarat (i huvudsak) språkmaterialismen och OEI från sin och kompisen Elise Karlssons sajt O-?
Nej, ingen av oss. Men det kan bli intressant ändå. Debatt om "Den radikala poesin" på ABF Göteborg den 5 mars. Medverkande: Jörgen Gassilewski, Jenny Tunedahl, Åsa Maria Kraft, Bob Hansson, Ragnar Strömberg och Lena Ulrike Rudeke.

3 kommentarer :

Helena sa...

Menar du att din artikel på Stockholms fria inte finns utlagd på nätet? Jag hittar den inte i alla fall...

Andreas Björsten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Andreas Björsten sa...

Min artikel i Stockholms Fria (publ. 15/1 - dvs i lördags) finns inte utlagd på nätet, nej. Däremot finns en intervju med Boel Schenlaer utlagd på www.stockholmsfria.nu, publicerad i samma nummer av tidningen.