2005-01-20

Bloggare i alla länder, förena er!

Just som vi som bäst håller på att utforma vår blogg kommer nättidskriften Agamemnon ut med sitt januarinummer och levererar sina sedvanliga sura kommentarer.

"The revolution will not be blogged". Vad säger man? Ska vi fortsätta ändå eller ska vi sluta? För vi är väl inte ute efter mindre än att göra revolution?

Jag tycker det var lite kul, men det tycks som om somliga blev stötta. Malte Persson kommenterade dock inte kommentaren i sin blogg – om han nu inte gjorde det så att säga mellan raderna.

I Agamemnons januarinummer finns för övrigt också ett fint försvarstal för Horace Engdahl.

2 kommentarer :

Thomas C Ericsson sa...

Jag vill också bli bloggad! Konstigt att det kan bli en sådan reaktion på en företeelse som på alla sätt både breddar och fördjupar demokratin och yttrandefriheten i detta avlånga (eller kanske smala och trånga) land!?!?!?

Andreas Björsten sa...

Apropå Agamemnon och Horace Engdahl: Det är sant, som Håkan Lindgren skriver, att Beröringens ABC handlar om författarens röst, om rösten inom litteraturen. Men vad den framförallt handlar om, mot slutet, är författarröstens _försvinnande_ ur den moderna 1900-talslitteraturen vilket är ett annat perspektiv och för mig betydligt mer dystopiskt.