2005-07-04

Argusmedarbetare sommarpratar!

Idag är det Henrik Teleman som sommarpratar i P1 kl. 13.05-14.30 (repris 22.05-23.30). De som följt Den Blinde Argus genom åren känner säkert igen hans namn som formgivare av poesiantologin "Nittiotalister" (nr 44/45) samt upphovsman till ord & bildnumret "Människan blir inte mätt av prat" (nr 40), som samtidigt fungerade som katalog till hans installation "Händer". De finns båda att köpa från Argus-lagret. (Se mer i baklistan!)
Numera bor Henrik Teleman utanför Virserum, i djupaste Småland, och driver Virserums Konsthall med stor framgång. För de riktigt inbitna tidskriftsläsarna är han också bekant från konstfanziner Nya Lef, som kom ut med några mycket speciella och banbrytande nummer i slutet av 1980-talet!
– Jag kommer att prata om det som är viktigt i livet, nämligen om andra människor. Jag kommer att prata om konst och kärlek, men också om förhållandet stad/land, om allas rätt till bilder och ord som stämmer in på en själv. Det blir lite poesi och mycket bluesmusik, säger Henrik.

De som inte hinner lyssna på radion idag kan under en månad framåt ladda ner programmet via SR:s hemsida. En utomordentlig service!

Inga kommentarer :