2005-08-25

BOFH, del 2

Sven håller på och frostar av Tidskriftsverkstadens kyl och kokar samtidigt ett paket nudlar med biffsmak. Jag vill koka makaroner, men eftersom vi bara har en kastrull får jag vackert vänta tills han är klar. Köket på verkstan har sett sina bästa dagar efter några kaffebryggar- och kylskåpsöversvämningar. Faktum är att hela verkstan drabbades av en översvämning för två år sedan när gymnastiksalen intill brann upp. Brandkåren blev tvungen att släcka i flera dygn eftersom det brann under marken också och då rann allt vattnet in till oss.

– Hur ska jag förklara för Kjell att servern kommer att behöva testköras, säger Sven. Han har ju så jävla bråttom.

– Ni har ju hållit på ett tag nu, försöker jag.

– De första veckorna höll vi på att ta reda på vad vi skulle göra. Och hur. Det som är svårt är inte att göra utan att ta reda på vad och hur. Jag har aldrig förstått varför Kjell har så bråttom jämt.

– Det kan bero på att ni får betalt per timme, föreslår jag.

Sven sköljer av sallad i ett durkslag och säger att han inte tror att han jobbade tillräckligt under juli och då säger jag att han kanske kan jobba lite extra nu i augusti då, så kanske Kjell lugnar ner sig. Sven misstänker dock att den tiden han har kvar att jobba på julilönen kanske inte räcker till att vara support.

– Då slipper du ju det, det blir väl bra, säger jag.

– Nä, det gör jag inte. Eftersom folk bara frågar om en massa saker hela tiden. Är det din tomat? Ska vi tradea lite tomat mot sallad?

Det ligger diverse handdukar och moppar under kylskåpet, men inuti blir det fint. Sven gör salladsdressing och jag får tillgång till kastrullen och när jag har hällt i mina makaroner i vattnet säger han att det där blir ju alldeles för lite och då säger jag att det nog blir bra eftersom makaronerna kommer att bli dubbelt så många under kokningen och då hävdar Sven att jag förtjänar att bli kallad pucko då och då. Under middagen diskuterar vi intelligenstester och huruvida de fungerar i andra kulturer och vad det kan bero på att alla medlemmar i Mensa har så fula hemsidor.

1 kommentar :

The Loser sa...

Jag vill läsa mer bastard operator from Hell!