2005-08-16

Den splittrade Argus

Dags för räfst och rättarting! Jag har tagit mig en funderare och märker att the fuckin' fury är unleashed igen. Här sitter man och svettas med den här bloggen och grubblar på vad den egentligen ska vara bra för och rannsakar sig själv och drabbas av oändliga meningslösa tröttsamma tvivel kring själva bloggandets vara eller inte vara ... och så hoppar den ena efter den andra bara av!

Först Thomas, sedan Andreas. Först självaste chefred, sedan den flitigaste skribenten. Ett litet sidoprojekt här, ett litet sidoprojekt där.

Och vad är anledningen? Jo, herrarna vill kunna skriva "mer privat". Herrarna drar sig tillbaka till sina egna små rum. Herrarna behagar inte samarbeta om de måste vara närvarande personligen. Att spela krocket och delta i poetry slam och leka popstjärnor går hur bra som helst, men att skriva i en kollektivblogg, nej, se det klarar vi inte av.

Vad, jag frågar bara, vad, är det som hindrar er från att vara privata i den här bloggen? Finns det några regler för vad vi får skriva om här? Är det så lågt i tak att man måste dra sig ur om man vill skriva personliga grejer och vad gör i så fall jag här då?

Och kom inte dragandes med att ert skrivande i de andra bloggarna kommer att tillföra Argusbloggen något. Ni vet lika väl som jag att det inte funkar att ägna sig åt två så likartade uppgifter med samma entusiasm. Alla godbitarna kommer så klart att hamna på sidospåren och så kommer ni att kasta in en och annan torr liten brödkant här ibland.

10 kommentarer :

Thomas C Ericsson sa...

Den här frågan var tydligen infekterad.
Är det så lågt i tak att gamla ”trotjänare” inte kan tillåtas att utöva lite fria skriverier utanför utan att de stränga Argus-ögonen skall blänga på oss?
Under de 20 år som Den Blinde Argus härjat på ordmarknaden har vi alltid uppmuntrat och stimulerat varandras olika sidoprojekt. Är det slut med det nu?

Thomas C Ericsson sa...

Och så är det ingen som "leker popstjärna", åtminstone inte i Bosse Nilsson Band. Vi ägnar oss åt ren och skär "gubbrock" a la Lundell, Dylan. Inga skinnbyxor och skrikiga skjortor utan istället gamla urtvättade Springsteen t-shirts.
Flera av oss har dessutom gles hårväxt och svällande midjor. Så några "popstjärnor" vill vi inte bli beskyllda för att vara!

Anonym sa...

jag skulle rentav kunna tänka mig att denne t.c (w.c?) med sina skriverier och namnspillande om Ulf Dylan & Co. istället publiceras på privata sidor! Istället för på denna argusblogg... Och NÄR ska ni börja ge oss unga poeter igen?

Anonym sa...

"Mellan amatörismens Scylla och akademismens Charybdis..."

Ja, du Helena; saknar du verkligen - iofs välskrivna, men ack så låånga - texter som den av björnsten nyligen på denna sida?! Var är hampus blomgrens friska vindar? shoegazerpoetik & navelludd... /jag igen

Thomas C Ericsson sa...

Till "Anonym". Vad jag vet så har jag inte skrivit om Lundell/Dylan på Argus-bloggen. Åtminstone inte mer än vid något enstaka tillfälle, och då helt befogat. Det är en av anledningarna till att jag skriver i "Nattboken". Det är inte omöjligt att det kommer en liten kultur-notis om Dylan på argus.se inom kort...

För övrigt anser jag att de unga poeterna gärna får höra av sig med inlägg och insändare till argus.se så kommer de troligen att uppmärksammas efter utrymme och förmåga.

p.s.s. att Andreas Björsten ibland skriver långa texter beror på att vissa frågor är mer komplicerade och kräver mer ord!
d.b.a. (forever)

Helena sa...

Men bäste anonymous, ska man behöva sätta gränser för hur långa blogginlägg får vara nu också? Herr Björsten ska hålla sig till Argusbloggen, punkt och slut.

Och du också, TC, så det så. Inte för att Lundell och Dylan tillhör just mina husgudar, men nog kan man utan större ansträngning pressa in dem i kategorin litteratur om man bara vill.

Anonym sa...

Vilken fajt!
Kommer argus.se att läggas ner nu? Det verkar som om ni drar åt olika håll!?!?!? Det vore synd i så fall. Argus är en frisk fläkt i webb-världen!

sven sa...

Men det är ju tur att du inte är bitter.

Helena sa...

Bitter är bara förnamnet. Vilket är ditt?

Anonym sa...

Sven