2005-10-11

Nostalgitrippar med Schlager

Commando M Pigg Det var många gamla rockrävar och pophjältinnor på Mondo igår kväll, både i baren och på scen. Bäst i mitt tycke var Stry, Commando M Pigg (med den gudomlige Peter Puders på gitarr och Eva Sonesson vid micken) och Reeperbahn, som framförde Marrakesh och Den sjunde vågen. Högst volym nådde Brodde från Brända Barn, vevandes med armarna och Joppe Pihlgren hade Bensin i blodet precis som i fornstora dar... Undrar om Lädernunnan-Jonas dök upp eller ej?! Jag drog ju hem med sista tunnelbanan. Klicka för större collage-bild! Yeah. Rock on.(Klicka för större bild)

Ovan, fr vänster:
Eldkvarn, som faktiskt var riktigt tajta.
Olle Ljungström med fusklapp.

Grym husbandsgitarrist och Dan Sundqvist i Reeperbahn.

Mitten:

Peter Puders och Eva Sonesson. Fortfarande grymt (t)unga.

Höger:
Joppe "från Utbildningsradion" Pihlgren tar av sig sin MC-jacka
Mannen som numera verkar stryka sin skjortor: Stry Terrarie.
Sist - en liten bild på Anders "Brodde" Brodin:
Hey hey, my, my, Rock n' roll will never die

5 kommentarer :

Anonym sa...

Vadå nostalgi? Är det bra så är det!
Andreas
*som inte hade möjlighet att vara där*

Thomas C Ericsson sa...

Snyggt collage! En minnesvärd tillställning.Visst var Commando M Pigg bäst! "Det lät som om dom tränade inför en världsturné" sa Kulturnytt (P1). Eva Soneson i Commando och Brodde från Brända Barn verkar ha tränat sgteknik de senaste 20 åren. Brodde ådde oanade höjder i "Hey hey, my my" och "Som en man, som ett tåg"! När det begav sig, för 20 år sedan hade han proble med att hålla tonen t.o.m. under skivinspelningarna! Starkt &tungt!

Kålhuvet sa...

Vore verkligen på tiden att Commandos Sikta mot stjärnorna-platta gavs ut på cd. Liksom Lustans Lakejers debutskiva.

Thomas C Ericsson sa...

Skulle hellre se en återutgivning av Commando M Piggs första platta. Den är ett MÄSTERVERK!!! Sikta mot stjärnorna är bara "briljant"!!! Gör en framstöt till Anders Karlsmark; http://www.karlsmark.se

Anonym sa...

Läder-Nunnan Jonas kom inte till Schlagerfesten. Kajsa Grytt var också utannonserad men uppträdde inte heller. Oklart varför!