2006-05-23

Lou Reed till Hultsfred (15-17/6)!

9 kommentarer :

Helena sa...

Du missar väl inte Lordi heller, hoppas jag?

Thomas C Ericsson sa...

Självklart kommer jag att försöka spana in kostym- och pyroteknikrockarna Lordi. Årets festival vimlar ju av intressanta framträdanden på årets Hultsfredsfestival. Och så finns det ju en massa matställen att undersöka också!

Helena sa...

Har du gått på varenda festival, månne?

Thomas C Ericsson sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Thomas C Ericsson sa...

Visst har jag varit på alla Festivaler i Hultsfred! Även om jag vid ett par tillfällen endast var där sporadiskt, för att äta lite bläckfisk och hålla statistiken vid liv ;-)

I år gäller det bl.a. att ha "span" på den 17-årige sonen och hans kompisar, så att de inte hittar på en massa "bus"... (som jag själv gjorde i den åldern).

Helena sa...

Å! Det var inte dåligt. Och sonen är ju nästan för gammal för Lordi ;-)

Jag har bara varit där två gånger. Den ena gången läste jag dikter på Argusscenen. Minns att jag har sett Waterboys och några som hette Wild Blue Yonder och Docenterna, som sjöng "Kvinnor behöver män, behöver motorcykelmän" ... Vad har varit bäst under åren, enligt dig??

Thomas C Ericsson sa...

Listan kan göras lång, men närmast i mitt musikaliska minne ligger bob hund (är alltid bäst), Bruno K Öijer (både solo och med Fläskkvartetten), Henrik Wallgren & Oro (multimedia, Stina Nordenstam, Prodigy, Onkel Kånkel, Lukas Moodysson (första framträdandet 1986 med gasmätare, gitarr och ålande statister), Åsa Wettergren (dansant poesi), Trio Ligo (akustiska visor från Umeå), Garmarna (svettig folkmusikexplosion), Mattias Alkberg BD (& tunga covers på "Jesus i betong" och "Dunkar Varm"), Problem (Malmölegenderna med Stry som gästartist), Einar Heckscher (med jazzkomp), Björk (monoton men magisk upplevelse), Iggy Pop, New Order, PIL, Nationalteatern... (& så vidare...). Men oftast är det inte musiken som sätter sig i främsta rummet utan stämningen matdofterna, intrycken, människorna, de oväntade ögonblicken när man stannar till vid en spontanscen och möts av en musiker/poet/clown som lyckas få världen att stanna upp i ett par sekunder. Ungefär så...

Helena sa...

Jag märkte också det där när jag tänkte tillbaka, att jag minns andra saker bättre än musiken. Att vi tältade bredvid ett myrbo, att det var fint ljus där i skogen, att vi drack whisky, att Roland Vila dök upp och tjoade, att en gul tröja följde med hem i bilen och inte tillhörde någon ...

Janne sa...

Jag såg Lou Reed nångång på en Roskildefestival.. minns inte riktigt vilket år...ingen höjdare precis..hoppas att han blivit bättre med åren ;-)