2007-01-25

Löneförhöjning

Apropå debatten om jäsiga kulturarbetare som pågick här och där under hösten så får jag från och med i år ut 6.216 kronor i månaden. Den fina skattesänkning som Reinfeldt & co lyckats fixa fram innebär för min del, när man tar med den förhöjda avgiften till a-kassan i beräkningen, att jag får exakt 29 kronor mer i månaden att leva på. Tack, tack snälla alliansen, jag blev jätteglad.

4 kommentarer :

Anonym sa...

Det räcker exakt till en veckans öl på Carmen. Varje månad.

Det kan oxå räcka till en liten öl på kellys uteservering lite senare i vår, och till en cheesburgare mittemot. Men du är ju vego, så det är väl inte ett alternativ.

Thomas C Ericsson sa...

GRATTIS!

Thomas C Ericsson sa...

Jag har inte kollat mitt lönesaldo ännu men enligt de beräkningar som Aftonbladet gjort så lär jag få en femhundring mer!!! En del av ökningen kommer att ätas upp av diverse höjningar, t.ex. hyran av "kommun-datorn" måste numera beskattas, reseavdragen och trafikförsäkringen kommer att försämras. Och så kommer säkert bokmomsen och konsertmomsen att öka och vinet blir dyrare... Snart kommer även luften vi andas och träden och tystnaden i skogen att beskattas som en "upplevelseförmån". Det blir helt enkelt dyrare att leva.

Helena Looft sa...

Å, bra :-) Vissa saker du har skrivit har gjort att jag har undrat lite ibland ...