2007-06-16

Hultsfredsfestivalen 15/6

"En tung dag på jobbet." Att det inte är s mycket folk på festivalen lägger lite sordin på stämningen. Den riktiga festivalstämningen vägrar att infinna sig, både bland publik och funktionärer. Om ryktena stämmer att det "bara" är ca 22 000 besökare kan innebära en rejäl ekonomisk baksmälla för arrangören Rockparty. I värsta fall ett minus på kanske 6 miljoner! Håller tummarna för många endagsbesökare fredag-lördag!
Under Ozzys framträdande så måste det varit närmare 20 000 pers framför Hawaii. Det bådar gott. "The Prince of fucking darkness" gjorde vad han kunde för att få igång publiken. Han lyckades bra, trots en irriterande halsinfektion. Helt klart en pigg 58-åring.
Andra festivalintryck: Laleh har en duktigt band som lyfter hennes framträdande. Avslutar med orden "Ni är jättefina" och kryper ner i diket framför scenen och kramar publiken. Vackert. Salem Al Fakir. Genialiskt geni, men svårt att få igång live-akten. För få låtar och för stora ambitioner. Konstigt industrirock i mitten. Såg de uppskrivna enäggstvillingarna i Taxi! Taxi! Osäkra på scenen men fina låtar.
Gick på campingvaktpasset 00.00. En lugn natt/morgon i Hultsfred. Lite bränder. Ett par däckade ungdomar. Lite slagsmål och stölder. I säng 07.30. Trött.

Nu startar snart nästa resa.

Festivalbloggar;
- DN:s Nanushka Yeaman
- Fler Hultsfreds-bloggare

3 kommentarer :

Thomas C Ericsson sa...

Ihållande regn. Men festivalstämningen tilltar! Party i METRO-tältet. Lite hysteriskt. Är påväg till konsert med Manic Street Preachers. Vi håller ut.

Helena Looft sa...

Ja, där ser du! Ozzy lever.

Thomas C Ericsson sa...

"Ozzy can never die!"