2011-03-13

Ett annat perspektiv

Jag har slutat prenumerera på Dagens Nyheter eftersom jag är mer än nöjd med Fria Tidningen – som presenterar nyheter ur ett annat perspektiv och visar upp sådant som annan media förtiger eller inte bryr sig om.

I ett nyligen utkommet nummer hittade jag något som gjorde mig lite extra glad – Marie Milling sätter ord på en del av det jag har irriterat mig på i mina BCFH-inlägg:

"Trots flera undersökningar som visar att människor är mer än villiga att dela med sig och att förändra beteenden och livsstil, matas vi genom media med bilder av det motsatta. En skrämmande människosyn har vuxit fram, där individen ska ta allt ansvar samtidigt som hon utmålas som problemens kärna. Världen ser ut som den gör för att Svensson inte sopsorterar. Allt bottnar i de sagor som politiker, näringsliv och media tillsammans spinner för att rädda tillväxten och kapitalismens överlevnad."

Fria Tidningen kommer ut två gånger i veckan och det är inte särskilt dyrt att prenumerera. Ett plus är förstås att man kan läsa mina krönikor – nästa gång handlar det om psykoterapi.

Inga kommentarer :