2012-05-03

Kulturstöd och kulturstöd

Alla vet att det är en sport att lura konduktören. Nu visar det sig även vara kultur.

Planka.nu får 28.000 kr i kulturstöd rapporterar Aftonbladet m.fl. media, och jag konstaterar att det är en summa som skulle ha räddat flera nu nedlagda kulturtidskrifter. Visserligen ligger ju inte alla stöd från Kulturrådet i samma påse men ändå... Den tidskrift jag själv jobbar med, Aurora, som nyss kommit ut med ett nytt nummer, har gång på gång sökt 25.000 kr i tidskriftsstöd och alltid fått avslag utan motivering.

Nå, vad det handlar om: Boken "Trafikmaktsordningen" utgiven av Korpen Koloni får 28.000 kr i efterhandsstöd. Som författare till boken står Planka.nu som kollektiv. Om man söker lite på hemsidan för Planka.nu upptäcker man att den har funnits utgiven och publicerad som en rapport på nätet redan 2009.

Planka.nu ger för övrigt åtskilliga tips hur man ska lura konduktören eller biljettkontrollanten: Förminska texten på sms-biljetten så att den blir oläslig så "brukar du vinkas förbi". Ta ut batteriet strax innan kontrollanten kommer osv. Men det är sin broder arbetaren som smitaren då lurar. Jaja, så ser jag på saken...

Inga kommentarer :