2014-02-11

Sveriges första poesibokmässa

Programmet för poesibokmässan lördagen den 22 mars på Stockholms stadsbibliotek är nu klart.

För att fira Världspoesidagen (som egentligen äger rum dagen innan, den 21 mars) håller Stockholms stadsbibliotek, Poesibazaren, Sveriges första poesibokmässa lördagen den 22 mars kl 12-16.

Aurora kommer att finnas med på ett hörn, med bok- och tidskriftsförsäljning.

Vad gäller uppläsningsprogrammet framstår det som något av ett statement för språkmaterialismen, då tre medverkande författare är redaktörer för OEI och en fjärde (Johan Jönson) har varit det.

Varför denna ensidiga satsning på OEI- och Bonnier-författare (det sammanfaller numera)? Varifrån kommer OEI:s särställning och särbehandling i offentliga sammanhang? Ingen litterär tidskrift har tillnärmelsevis lika mycket inflytande, jo 10TAL, men de har en mer bekräftande funktion och uppträder, som jag skrev här nedan, helst i eget majestät.

Det är roligt med poesibokmässa och jag hittills haft ett bra samarbete med Poesibazaren, hoppas jag kommer att kunna ha det även i framtiden. Men vad gäller urvalet medverkande till Sveriges första poesibokmässa förtjänar de kritik.

Det ryktas för övrigt redan om en alternativ poesibokmässa...

3 kommentarer :

fubka sa...

Stackars Andreas Björsten. Alltid åsidosatt, bortglömd, tystad och kränkt. Om det nu inte är just det som är livsluften...

Andreas Björsten sa...

Tack för din reaktion, fubka. Jag var rädd att jag hade tappat det.

Andreas Björsten sa...

Men allvarligt talat har jag aldrig sökt något outsiderskap. Det har liksom anmält sig frivilligt.