2014-10-22

August-nomineringarna

Ja, jag hade ju trott att både Bruno K. Öijer och Lars Mikael Raattamaa skulle få en August-nominering för sina senaste diktsamlingar. Detta för (terror)balansens skull, en språkmaterialist och en romantiker… Men i stället blev det den ständiga kritikerälsklingen Ida Börjel som nominerades som enda poet.

Nej, jag kan inte säga så mycket om titlarna i övrigt, jag har inte läst dem. Man kan väl bara konstatera att det är ganska ”typiska” August-nomineringar, med undantag för Carl-Michael Edenborg som väl går in på någon slags egen kvot för lång och trogen tjänst.

För min del hade gärna Therese Bohman och Bruno K. Öijer fått nomineras, om man nu ska bry sig om sådana här litterära priser. (De säger en del om det litterära klimatet, om inte annat.)

3 kommentarer :

Andreas Björsten sa...

För övrigt skulle man kunna se titeln på Jonas Berghs senaste bloggpost här nedan som en hommage till August-prisets konferencier Amanda Ooms, vars mycket starka debutbok hette just Nödvändighet. Nöd-vän-dig-het.

Jonas Bergh sa...

Den står faktiskt småtrasig i bokhyllan bakom mej. Det var ett slag sen jag läste den men minns den som bra.

Anonym sa...

Det är väl lite av en skandal att BKÖ inte blev nominerad. HAns senaste diktsamling är kanske det starkaste som skrivits på senare år. Shame on Augustpriskommitten!!!