2006-10-09

BOFH, del 19

Mailväxling med Sven mellan klockan 13.53 och 17.22 – det hela har sin upprinnelse i en konstig fil som jag fick för några dagar sedan via mail till tidskrift.nu

Sven: Be dom skicka i ngt begripligare format, rtf eller .txt eller nått. http://filext.com/detaillist.php?extdetail=ODT

Jag: de har ju skickat wordfiler tidigare jämt, det var därför jag tyckte det var så skumt. och den där länken blev jag nog inte direkt klokare av ... men tack ändå, hörru.

Sven: open office är fint och bra, ijenklien, men för få använder det.

Jag: öh, vadå? vad är open office? var det det länken handlade om? och varför ska man använda det? kan du inte komma hit och förklara lite!! och säga något kul på samma gång!!!

Sven: open office förhåller sig till office som mozilla förhåller sig till explorer, som linux förhåller sig till windows, dvs pk och vackert socialistiskt.

Jag: och office är ...? någonting som pc-användare sysslar med, antar jag?

Sven: OFFICE IS FUCKIN´ WORD OCH EXCEL GODAMNIT!!!!11!!!11!!elva

Jag: hehe! nu blev du allt arg. och vad betyder 11 då? är det någon hackerkod för "pucko"?

Sven: !!!1111!!!!!!1!!!1!!!1!!!!!11111!!!!!!!elva ???++????++????++???+???+???????plus

Jag: betyder det något eller är du bara arg?

Sven: Det var ett (platt fallet till marken) försök att förtydliga !!!, 111, och elva. ???, +++, plus var ett försök att ge det en vidare kontext.

Jag: nä, hörru, du får tycka att jag är en idiot, men jag fattar verkligen inte. förtydliga vadå?

Sven: skriv utropstecken med lillfingret löst på shift-tangenten

Jag: åhå! den här mailkonversationen börjar bli tillräckligt intressant för att passa in i ett bofh-avsnitt, eller vad säger du?

Sven: jag styr inte över bofh-såpan

Jag: nej, det är det som är bra. att det är jag som har makten. annars är det ju du. både julia och jag undrar om du ska komma hit i dag?

Sven: im poppis, yeah. vi får se om jag dyker upp. vad vill julia då?

Jag: kaffet är klart, säger hon.

Sven: Det går inte att locka mej med kaffrer längre, endast stålar. vad är det som strular?

Jag: jag vill bara att du ska vara här och liva upp lite. och, ähum, kanske, möjligen, om du känner för det, eventuellt lägga upp en pytteliten banner på tidskrift.nu ...

Sven: i will not dyk up today. Asså, har inte stackars tidskrift.nu råkat ut tillräckligt för bannerplågan? regel:: för varje banner ni tvingar upp, så kommer jag lägga upp en jag med. Va ere för nått som ska säljas nu då?

Jag: denna gång handlar det om en banner för ett upprop för kulturtidskrifterna i norden - bifogas i separat mail. skriv gärna på också! sedan kan jag meddela att jan på fsk följer bofh med stort intresse och att han och jag hade följande lilla konversation alldeles nyss - bifogas också i separat mail, förresten.

Sven: Ok. vilken annan banner ska bort?

Jag: måste någon bort? får det inte plats annars?

Sven: Annars sprängs sidan. Tur att man har adblock på sin mozilla! Jag hotlinkade bannern till fsk, för jag har ingen ftp på dartan jag sitter vid... (citerar ur mailet från Jan) "nya svenska kulturministerns hittills enda bidrag till kulturen får väl anses vara nedläggandet av en tidskrift (smedjan.com)" Det var ju bra :-)

Jag: jamen, då får vi diskutera med kjell i så fall, för jag tror inte det går att ta bort någon banner ... ska jag ftp:a eller går det lika bra så där? i övrigt får man säga att det gick jäsikens snabbt denna gång! det måste ha varit tack vare jan ...

Sven: det var för att jag sket i att ftpa upp bannerhelvetet utan sumo-brottades enbart

Jag: fint att se att du också har börjat säga sumo. och nu har jag ännu en karaktär till bofh: jan heter han.

Och nu är klockan 18.05 och jag avslutar med att uppmana alla tappra som har orkat läsa ända hit att också skriva på uppropet hos FSK. Seså. Sätt igång bara. Ni gör en insats för Nordens kulturtidskrifter med era namn.

4 kommentarer :

olofmartin sa...

Jag tycker att Sven borde börja blogga på Den Blinde Argus...

Men kanske är han svårlockad.

Helena sa...

Han är ju lite trilsk, Sven, men visst är det en bra idé. Jag ska fråga honom.

Helena sa...

Ja, ibland kan man maila en hel eftermiddag med Sven och ibland får man inte tag på honom alls. Men i dag träffade jag honom på jobbet och då sa han att han är för fin för att skriva i vår blogg, bevars.

Ola sa...

...för fin? HAHA (med versaler!) han borde vara tacksam för att någon utrycker sig så snällt