2007-03-22

Nihilistisk impuls

Vi bloggare är nihilister eftersom vi är "good for nothing". Vi postar våra inlägg in i Nirvana och har gjort meningslösheten till en produktiv kraft. När Tron på Budskapet förfaller hjälper vi våra läsare att ta sig från Sanningen till Intet.

Läs Blogging, the nihilist impulse av Geert Lovink hos Eurozine. 

3 kommentarer :

The Loser sa...

Du menar inte att du har läst hela artikeln? Jag såg den för ett par månader sedan, men har inte kunnat läsa den. Fast om man rullar genom artikeln och kikar här och där hittar man grejer.

It is of strategic importance to develop critical categories of a theory of blogging ---

En teori om bloggar? Vad skulle den tjäna till? Vad menar han med att det är "strategiskt" viktigt - vad är det för strategi han föreställer sig?

The blog application is an online commodity with a clear use-by date. Spokker Jones: "Forty years from now when the Internet collapses in a giant implosion of stupidity I want to be able to say, 'I was there'."

Kommer det att ta 40 år? Och hur mycket kommer det att vara värt att kunna säga "jag var där" - det var ju alla andra också. Att ha varit med om internet är ju inte som att kunna säga "jag var där" om en legendarisk spelning på en källarklubb med 40 pers.

Gabrielle Björnstrand sa...

Oj vad långt och översteprästigt,
det tar jag en annan dag, sa flickan.

Tacka vet jag BOHF

Helena Looft sa...

Hehe, nej, vi befinner oss väl redan i den där idiotimplosionen, eller va?

Och jodå, jag läste hela artikeln, tyckte att den var lite poetisk bitvis och tänkte att man kanske inte behövde fatta allt ... Man fick lite att fundera på, helt enkelt.

Slutet är fint:

"Isn't the document that stands out the one that is not embedded in existing contexts? Doesn't the truthness lie in the unlinkable?"