2007-11-14

Vulkan.se

Den 15 november 2007 är det premiär för Vulkan, ett publiceringsverktyg på nätet för den som kostnadsfritt vill formge och publicera sin egen bok. Bakom initiativet står en handfull personer, varav Sigge Eklund och Linda Skugge är de mest namnkunniga. Förutom att erbjuda en unik publiceringsmöjlighet för gemene man så kommer de traditionella förlagen - Bonniers är redan klara - att kunna lägga upp sin backlist för försäljning. Detta innebär att sedan länge slutsålda böcker åter kan göras tillgängliga och få nytt liv. Tillsammans med författaren Åke Sandstedt och dramatikern Lolo Amble kommer undertecknad att fungera som lektör på sajten. Tjänsten finns i skrivande stund inte att tillgå, men inom en snar framtid kommer den som önskar alltså att kunna få hjälp med utveckling och finslipning av sitt manuskript. Vi hoppas naturligtvis att intresset blir stort, och att vi får chansen att läsa många intressanta och nyskapande verk som annars hade stannat i byrålådan. Nu kör ni!

2 kommentarer :

Andreas Björsten sa...

Tillåt mig att vara lite skeptisk än så länge. Gör Sigge Eklund och Linda Skugge detta av helt oegennyttiga skäl (möjligt)?
Dock bra att lektörerna är offentliga, detta är ytterst sällsynt.

Anonym sa...

Vulkan fungerar bra nu!

Har själv lagt upp min bok "Frekvensen" och det gick både snabbt och smidigt.

Sidan är proffsigt utformad och den känns i alla fall just nu inte trög på något vis, utan allt flyter på bra. Gäller bara att köparna hittar dit också ;-)