2008-10-16

Till skuggutredningen: en udda röst i mängden

Jag har skrivit ett bidrag till skuggutredningen. Det kan läsas här.

3 kommentarer :

Helena Looft sa...

Jag fattar mig inte på den där skuggutredningen. "Hur ska Sverige bli ett världsledande kulturland?" – själva frågan låter helt vansinnig för mig. VARFÖR ska Sverige bli ett världsledande kulturland? Hur fasen blir man ledande i kultur? Är kultur någonting man kan tävla med mellan länder och vad innebär det för kulturen om man börjar tala på det där sättet om den?

Efter att ha skummat igenom svaren ser jag att Etienne Glaser verkar tänka ungefär som jag när han talar om "företagsjargong". Eller är frågan tänkt som en provokation?

Helena Looft sa...

Björn Therkelson också! Heja! "Kan vi inte befria oss från den sport- och reklamfilosofi som säger att man måste jämföra sig och vara bäst?"

Andreas Björsten sa...

En person jag känner och respekterar uppmanade mig att lämna ett bidrag till Skuggutredningen, annars hade jag nog aldrig kommit på tanken.
Jag medger att jag själv tycker den övergripande frågeställningen om hur Sverige ska bli ett världsledande kulturland, eller hur den nu är formulerad, är idiotisk. Om det nu inte finns någon skruv på den som jag inte begriper... Jag valde att helt enkelt skriva kritiskt om svensk kulturpolitik, jag tycker det är relevant och där känner jag mig på min mammas gata så att säga.