2010-09-15

Raderna: Stellan Skarsgård

Det är intressant att borgarna "tycker att det är fel med ett Sverige som äger, men okej med ett Sverige som ägs".

sa Stellan Skarsgård vid ett valmöte i Kungsträdgården.

----------------------------
Tillägg: Svenska skolor säljs ut, och en ansamling av svenska skolpengar (55.000 per elev/år), genererar miljardvinster för "skolföretag" som placerar sina vinster i skatteparadis. Dessutom delar de ut överbetyg till medelmåttiga elever, för att öka reklamen för sina skolor.

Från smöret du brer på mackan, till bilen du kör, till den privatiserade vården, till telefoni, ligger både vinstintresset och makten utanför Sverige. Det är borgerlig frihet; att vem som helst kan äga våra resurser. Nu fattas snart bara älvarna.
Men visst, sälj allt; sälj Maud och Reinfeldt också. Eller är de redan sålda?

3 kommentarer :

Anonym sa...

En anmärkning bara. De skolor/sjukhus/företag som säljs ut blir ofta inte alls privata. De blir halvprivata. Halvprivata. Dvs: det allmäna betalar skyddsnät för företaget (vid ekonomisk katastrof springer man till staten eller kommunen), lokaler, kontaktnät och organisationsstrukturer som arbetats fram i decennier, med allmäna pengar. Det heter vidare att man "säljer tjänster" till det allmäna, som är med och betalar (se tex S:t Görans sjukhus i Stockholm) hela tiden. Dvs: staten pyntar och en privatperson tar degen. Detta är klassisk kapitalism, i symbios med staten som man låtsas kämpa emot. Tro inte borgarnas säljsnack. De älskar staten - så länge den pröjsar i rätt fickor. Snälla, säg inte privat när det heter halvprivat eller semiprivat. Ibland önskar jag att det talades högt om hur mycket statlig deg som läggs på det sk privata närlingslivet allt som allt. Näringslivet är toksubventionerat. Och inte alltid så fritt och djärvt och styvmoderligt behandlat som man vill få det till på en och annan gråtmild helsida i dagspressen. Punkt.

Kim Larsson/Eremonaut

Gabrielle Björnstrand sa...

Bra tillägg! Skriv mer om det där, det behövs.

Anonym sa...

Åhå, det önskas mer. Vad sägs om att dagstidningarna gör varsin artikelserie om hur många helskumma grejer svenska företagare drar av (alltifrån barnens hojar till det egna köket) varje år och hur mycket som försvinner i svarta pengar. Jag menar, det klagas ständigt från högerhåll på de höga skatterna och arbetsgivaravgifterna, men X antal miljarder försvinner varje år. Innan man gnäller på utgifterna kanske man ska betala dem? Ingen kan komma och säga att detta är marginellt problem. Det är manifest, utbrett och accepterat i samhället. Vore kul att höra Reinfeldt hålla en utläggning om detta, hur drabbade hans rika polare egentligen är av det berömda skattetrycket.

Tack och hej/Kim Larsson

PS Jag tillhör Din fanclub, Gabrielle DS